07 februari 2016

Glutenfri clementinkaka



4 st clementiner
6 st ägg
225 g strösocker
250 g mald sötmandel
2 tsk bakpulver


Lägg clementinerna i en kastrull med kallt vatten, koka upp och låt dem koka i 2 timmar. Låt dem rinna av och lägg dem i en matberedare/mixer med skal och allt. Kör några sekunder till en puré.

Sätt ugnen på 200ºC. Knäck äggen ner i matberedaren/mixern, häll i den malda mandeln, sockret och bakpulvret och kör några sekunder till.

Smörj och mjöla en form med löstagbar botten (cirka 20 cm i diameter) med glutenfritt mjöl. Häll i kaksmeten och grädda i cirka en timme tills kakan släpper från kanterna. Den får gärna vara lite mjuk i mitten. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den.

Tips! Kakan kan också göras med apelsiner eller citroner men öka i så fall sockermängden till 250 g.

Obs! Allis rekommenderar också att man serverar kakan i små portioner eftersom den är mycket mastig, så eventuellt kanske den kan göras i små formar istället.


Tack för receptet, Allis!




Inga kommentarer: