08 mars 2011

Fyllt bröd med parmaskinka, ost, ägg och basilika

En sats bröddeg

Fyllning:
10 skivor parmaskinka
8 stora hårdkokta ägg
400 g riven ostblandning (cheddar, fontina, parmesan eller andra ostrester)
2 nävar färsk basilika
extra virgin olivolja
havssalt och färskmalen svartpeppar

Tillval:
soltorkade tomater eller plommontomater
halverade oliver


Koka äggen i 8 minuter, kyl dem i kallt vatten och skala dem.

Gör degen enligt recept, se länk ovan, eller efter eget favoritrecept. Mjöla degen medan du formar den till en cirka 100 cm lång och 18-20 cm bred rektangel, som är cirka 1 cm tjock.

Lägg ut parmaskinkan, äggen, osten, basilikan (och tomater och oliver om du använder det) på mitten av rektangeln. Droppa generöst den extra fina olivoljan över fyllningen och krydda med salt och peppar.

Dra degen över fyllningen från långsidorna så att det liknar en cannelloni. För sedan ihop ändarna till en ring och nyp bestämt ihop ändarna. Lägg brödringen på en mjölad bakplåt och låt jäsa i 15 minuter.

Strö lite mjöl över brödet och grädda i ugnen i cirka 35 minuter eller tills den är gyllenbrun i färgen. Låt brödet svalna och ta med det på en picknick där det skärs på plats - och om du har tur så är brödet fortfarande varmt i mitten - eller ät det på plats.




Receptet är översatt av mig och kommer från Jamie
Olivers tv-program och bok “
Happy Days with the
Naked Chef
” förutom grunddegen som är min egen.

Inga kommentarer: