04 december 2009

Biskvier i långpanna

Botten:
3 st ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
1½ dl varmt vatten

Fyllning:
150 g kallt smör
2½ dl florsocker
1 st ägg
100 g finriven mandelmassa

Garnering:
1 stor mörk chokladkaka, ca 200 g
3 msk olja


Botten:
Vispa ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dessa i äggsmeten. Smält smöret i vattnet och häll ner detta i smeten och rör om. Grädda i smord långpanna i 175ºC i ca 12-15 min. Titta till den ofta så att den inte bränns vid. Låt kakan kallna.

Fyllning:
Rör ihop ingredienserna och bred ut fyllningen över kakan. Låt kakan stå kallt en stund innan den garneras.

Garnering:
Smält den mörka chokladen och rör ner oljan i den. Låt detta svalna lite, innan du brer chokladen över kakan.

Skär kakan i mindre bitar med en vass kniv. Låt kakan stå kallt innan bitarna läggs i kakburken och lägg smörpapper emellan varje varv, så kladdar de inte ihop så lätt.

Inga kommentarer: