15 februari 2011

Drömtårta med daim

(20 st)

Botten:
3 ägg
1 ½ dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dubbeldaim


Sätt ugnen på 250ºC och lägg bakplåtspapper i en långpanna. Ta fram smöret så det blir rumsvarmt eller mjuka försiktigt upp det i mikron.

Botten:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda siktat bakpulver, kakao och potatismjöl och rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten på bakplåtspapperet i långpannan och grädda bottnen i mitten av ugnen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort det översta papperet som kakan gräddats på och låt bottnen kallna.

Fyllning:
Rör eller vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till fyllningen. Bred ut smörkrämen över botten. Hacka daim och strö över fyllningen.

Tårta:
Rulla ihop rulltårtan från långsidan och kyl den sedan i minst en timme innan den skärs upp och serveras.

Obs! Daim kan utesluts och då blir det en vanlig, klassisk drömtårta eller drömrulle.

Tips! Prova att byta ut daim mot något annat som exempelvis nougat, choklad etc.

Inga kommentarer: