08 november 2015

Snurriga kanelkakor

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk strösocker
2 msk vatten
1/2 tsk vaniljpulver

Fyllning:
1/2 dl socker
1/2 msk kanel
+ ägg att pensla med
pärlsocker


Sätt ugnen på 200ºC. Häll mjöl, socker och vaniljpulver i en bunke. Tillsätt kallt smör i små bitar. Fördela fettet i mjölet med fingrarna eller en hackare.  Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en deg. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en ca 3-4 mm tjock rektangel. Blanda socker och kanel och strö över hela degen. Tryck till lite med handen så det fastnar. Rulla ihop till en tight ”rulltårta”, tips är att använda bakplåtspapperet för att göra detta. Skär ca 1 cm tjocka skivor, lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Baka kakorna mitt i ugnen i cirka 12 minuter tills de fått en fin färg.


Receptet kommer från Fredriks fika i Tidningen Hembakat.

Inga kommentarer: