18 juni 2016

Biscotti




250 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
250 g strösocker
3 ägg
200 g hackade hasselnötter
rivet skal från en apelsin


Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen och tillsätt dem. Rör ihop till en deg, häll ner nötterna och det rivna apelsinskalet. Blanda ordentligt, gärna med händerna. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda ihop den. Dela degen i två delar och forma varje del till en längd. Grädda i 170ºC för vanlig ugn och 150ºC för varmluftsugn i 20-25 minuter.



Ta ut plåtarna, låt längderna svalna och skär dem i 1 1/2-2 cm tjocka skivor, lägg tillbaka dem på plåten med ena snittytan uppåt och grädda i ytterligare 10 minuter på samma värme.


Receptet och bilderna kommer från Paul Hollywood och Hela England Bakar Masterclass.

Inga kommentarer: