21 augusti 2015

Kryddigt fröknäcke

2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
1 msk mortlade fänkålsfrön

Garnering:
flingsalt
blandade frön och kärnor, exempelvis solroskärnor och krossade linfrön


Värm ugnen till 150ºC. Blanda alla ingredienser, förutom garneringen. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett papper ovanpå och kavla ut till en tunn platta. Ta bort det övre papperet och toppa med flingsalt och blandade frön eller kärnor. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills brödet fått fin färg. Höj eventuellt värmen på slutet för att få mer färg. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.


Receptet kommer från Risenta.

Inga kommentarer: