14 januari 2013

Morotskladdkaka

Kaka:
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl olja (rapsolja eller annan olja med neutral smak)
3 dl fint rivna morötter
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
riven muskotnöt
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
120 g Philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
pressad citronsaft


Sätt ugnen på 175ºC.

Kakan
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör sedan i olja och morötter. Blanda de torra ingredienserna noga och rör sedan ner dem. Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-40 minuter. Kom ihåg att den ska vara kladdig inuti!

Glasyren
Blanda ingredienser till glasyren och bred ut den över den avsvalnade kakan.

Tips! Baka gärna kakan en dag i förväg. Den blir godare då!

Inga kommentarer: