29 juni 2008

Hemma-Snickers

(1 långpanna)

1 brk jordnötssmör (gärna med grovhackade bitar i)
1 dl strösocker
2 dl sirap
5-10 dl puffat ris
1 dl kokos
175-200 g mörk blockchoklad



Lägg bakplåtspapper i en långpanna.

Blanda samman jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull.

Låt det nästan koka upp under omrörning.

Ta bort kastrullen ifrån plattan och rör ner det puffade riset och kokosen.

Bred ut smeten på bakplåtspapperet.

Smält chokladen över ett ångbad.

Bred den sedan över smeten i långpannan och ställ in det i kylen tills det börjat stelna.

Skär kakan i bitar och låt svalna helt.

Obs! Det här receptet påminner starkt om “Ernsts choklad- och jordnötsgodis” fast där används Kelloggs Special-K istället för puffat ris och kokos.

Inga kommentarer: