27 juni 2008

Naan-bröd

(4-6 kakor)

7,5 dl mjöl
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl yoghurt naturell
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk strösocker
0,5 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst


Blanda allt utom mjöl och mjölk. Rör därefter ihop mjöl och yoghurtblandning och den värmda mjölken blandas försiktigt för hand. Låt jäsa under en duk i minst 2 timmar.

Forma degen i droppformade kakor ca 30 cm stora kakor 15 cm breda och tunt utkavlad. Låt jäsa ytterligare 20 minuter under duk på plåt. Sen bakas de ca 2-3 minuter i ugnen på högsta värme, vattenpensla.


Det här receptet kommer från programmet "Emmas Hus" på TV4 och om jag minns rätt så penslade han först med vatten innan de sattes in i ugnen, och att de satte plåten allra högst upp i ugnen.

Jag har faktiskt inte hunnit provat att göra det här brödet än, men det ska vara det indiska bröd som de serverar på indiska restauranger, och om det är samma slags indiska bröd som jag åt på en restaurang i Jönköping, så är det suveränt gott! Särskilt till lite kryddstark mat!

Inga kommentarer: