27 april 2013

Marinas knäckebröd

(ca 12 bitar)
1 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl siktat dinkelmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl vatten


Sätt ugnen på 150ºC. Blanda allt torrt i bunke. Häll i oljan. Tillsätt sedan vattnet lite i taget. Låt svälla en stund och se om eventuellt mer vatten behövs. Degen ska vara fast men ej för hård eller torr. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och klicka ut lite smet. Lägg över plastfolie och kavla ut till en tunn kaka. (Ta bort plastfolien – behöver jag skriva ut det?!) Grädda i 5 min. Ta ut brödet och skär det i rutor i valfri storlekar. Sätt in det i ugnen igen och fortsätt grädda i ca 50 minuter till. Låt brödet eftertorka i avstängd ugn med öppen lucka. Bryt i bitar och ät!

Tips! Det är gott att strö över mycket vallmofrö över brödet innan gräddningen.


Tack för receptet, Suss!

Inga kommentarer: