Botten:
250 g digestivekex
125 g smör
Fyllning:
400 g philadelphiaost
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
2 dl hallon (eller jordgubbar)
Topping:
100 g vit choklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
Garnering:
2 dl hallon (eller jordgubbar)
Sätt ugnen på 175°C.
Botten:
Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj en form med löstagbar kant (ca 25 cm i diameter) och tryck ut kexmassan i den, i botten och en liten bit upp på kanten. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter.
Fyllning:
Vispa ihop philadelphiaost, socker, vaniljsocker, ägg och rivet citronskal med elvisp så det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, ca 30 min.
Topping:
Smält den vita chokladen i vattenbad under tiden. Vispa ihop den med creme fraiche och socker. Detta blir fyllning nr 2. Bred ut den överst på kakan, försiktigt. In i ugnen igen ca 5-6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sen i kylen flera timmar eller över natten.
Garnering:
Garnera med hallon (eller jordgubbar om du hellre har det i fyllningen).
Tack till Mirja för receptet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar