26 maj 2012

Rabarber- och jordgubbskaka

200 g smör
4-5 dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
300 g rabarber
250 g jordgubbar

Serveras med:
Vaniljvisp eller vaniljglass


Sätt ugnen på 175ºC.

Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna.

Smält smöret och rör ihop med socker, råsocker, vaniljsocker, ägg och mjöl. Rör till en jämn och fin smet och häll den i långpannan.

Ansa och skölj rabarbern, dela jordgubbarna och fördela allt jämnt över kakan.

Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 30-35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig när den är klar. Dra kakan från plåten med hjälp av bakplåtspappret, och stjälp tillbaka den i den svala långpannan. Låt den kallna helt och skär i rutor.

Inga kommentarer: