(8-10 bitar)
350 g mörk choklad (ca 70 % kakaohalt)
150 g smör
2 msk Baileys
6 ägg
1 dl socker
smör och kakaopulver till formen
Serveras med:
3 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 apelsin
ev kanderade apelsinskivor
Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och pudra en form med löstagbar kant (23 cm i diameter) med kakao.
Bryt chokladen i bitar. Smält smör och choklad i vattenbad. Låt långsamt smälta och rör då och då. Tag bort från värmen, låt svalna något och rör sedan ner Baileys.
Vispa ägg och socker i en bunke med elvisp i ca 8 minuter. Rör ner 1/4 av äggvispet i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner resten av äggvispet och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll den i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Kontrollera med provsticka så att den fortfarande är lite kladdig i mitten. Låt svalna.
Vispa grädden och blanda med finrivet apelsinskal. Servera kakan med grädden och gärna kanderade apelsinskivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar