26 maj 2012

Kladdkaka med marshmallows

(6-8 pers)

Kladdkakan:
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl
2 ägg
1 dl smält smör
80 g mörk choklad (minst 72% kakao)
ströbröd och fiberhavregryn
10 grovhackade valnötter
1 dl små marshmallows

Till formen:
2 msk smält smör


Sätt ugnen på 200ºC.

Blanda alla torra ingredienser med chokladen, bruten i små bitar. Tillsätt smöret och äggen. Smörj formen med smöret och bröa med hälften ströbröd hälften fiberhavregryn. Ställ formen långt ner i ugnen i cirka 20-30 minuter. Efter 10 minuter strös valnötterna över, och efter 15 minuter marshmallows, som kan tryckas ner lite om det behövs. Låt kakan sedan stå i cirka 15 minuter och svalna och servera sedan.

Tips! Kan även frysas ner och sedan ätas kall och seg.

Inga kommentarer: