26 maj 2012

Jordgubbskaka med mascarponeost

(24 bitar)

Kakbotten:
175 g rumsvarmt, mjukt osaltat smör
3/4 dl socker
1 äggula
4 dl siktat vetemjöl + 2 tsk bakpulver (eller 4 dl siktat självjäsande mjöl)

Glasyr:
300 g mascarponeost
1 dl siktat florsocker
1 msk citronsaft
5 dl jordgubbar, delade i kvartar

Garnering:
50 g mörk choklad


Sätt ugnen på 175ºC. Klä en grund bakform, 20x30 cm, med bakplåtspapper.

Kakbotten:
Rör smör och socker vitt och pösigt. Vispa sedan ner äggulan. Vänd ner mjöl med bakpulver och blanda väl. Tryck ut degen i formen, nagga botten med gaffel och grädda i cirka 25 minuter. Låt botten svalna.

Glasyren:
Vispa mascarponeost, florsocker och citronsaft till en slät massa och rör ner jordgubbarna. Bred glasyren över kakan och ställ kallt i tre timmar så att glasyren stelnar.

Ringla smält mörk choklad över kakan och skär sedan upp den i små bitar.

Inga kommentarer: