08 februari 2012

Små jordnötspraliner med vit choklad

Smeten till jordnötspraliner
Mjölkchoklad
Vit choklad


Sätt ut små knäck- eller ischokladsformar på en plåt. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad eller i mikron. Ta en liten sked och häll en liten dutt choklad i varje form. Ta baksidan av skeden och tryck upp chokladen mot formens kanter. Du behöver inte vara supernoga med detta, det går alltid att fylla på med lite mer choklad och rätta till senare. Rulla en liten, liten boll av jordnötspralinsmeten och lägg i varje form. Tryck till den lite så att den plattas ut. Smält den vita choklad över vattenbad och använd en sked för att fylla formarna. Se till så att den vita chokladen helt täcker pralinsmeten i formen. Vill man att det ska se lite tjusigt ut så kan man trycka ner skeden lite i mitten av formen och dra uppåt tills chokladen släpper så får man en liten topp på ytan.


Tack för receptet, Carola!

Inga kommentarer: