(12 st)
Muffins
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
50 g riven choklad
1 nypa salt
100 g smör
1 dl mjölk
Vaniljkräm
3 äggulor
1 msk äkta vaniljsocker
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Glasyr:
200 g Philadelphiaost
1 burk Nutella
Sätt ugnen på 175ºC och ställ muffinsformar på en ugnsplåt eller i muffinsplåtar.
Muffins
Vispa socker, vaniljsocker och ägg vitt och pösigt. Smält smöret, tillsätt mjölken och vispa sedan ner det i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, choklad och salt och vänd försiktigt ner det i ägg- och smörblandningen till en jämn smet. Fyll muffinsformarna till 3/4 med smeten. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter och låt dem svalna helt.
Vaniljkräm
Vispa äggulor, vanilj- och florsocker pösigt. Vispa grädden fluffigt och blanda ner den i äggsmeten.
Fyllning
Skär först av toppen på muffinsen så att det blir som ett lock. Skär sedan ut en kon ur muffinsen så att det blir ett hål. Fyll nu hålen med vaniljkrämen och sätt tillbaka locket ovanpå.
Glasyr
Vispa ihop nutellan med philadelphiaosten och spritsa glasyren över muffinsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar