01 mars 2011

Banan- och chokladmuffins

(12 st)

Muffins:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad
2 bananer

Glasering:
1 ½ dl vispgrädde
2 msk honung
4 msk farinsocker
1 msk smör
200 g mörk choklad


Sätt ugnen på 175ºC.

Muffins:
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Smält smöret, tillsätt gräddfil och kaffe och häll sedan ner det i äggsmeten och blanda. Vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt blandas och vänds försiktigt ner i smeten. Mosa eller skiva bananen och lägg ner i smeten. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikron och rör ner den i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Glasering:
Koka upp vispgrädde, honung och farinsocker och låt svalna något. Rör ner smör och finhackad choklad så att det smälter. Låt såsen svalna lite innan du glaserar. Garnera med chokladhjärtan eller strössel.

Inga kommentarer: