(4 pers)
Pudding:
5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 dl gelésocker
5 st passionsfrukter
Garnering:
3 st passionsfrukter
1 st gelatinblad
Puddingen:
Värm grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. Tillsätt sedan gelesockret, koka upp och låt koka 1-2 minuter. Ta av kastrullen från värmen. Gröp ur fem av passionfrukterna och rör ner i chokladgrädden. Häll upp puddingen i serveringsglas och ställ kallt.
Garneringen:
Gröp ur resterande passionsfrukter. Lägg ett gelatinblad i vatten några minuter. Ta upp gelatinbladet, krama ur vattnet och smält det sedan i en kastrull på låg spisvärme tills det blivit upplöst. Rör sedan ner det i passionsfrukten och häll det över puddingens yta. Ställ tillbaka puddingen i kylskåpet för att stelna.
Tips! Använd gärna vit choklad istället, men dra då ner sockermängden till hälften.
1 kommentar:
Sv: Nä, absolut inte! räcker med lite god frukt tycker jag.
Chokladpannacottan låter mumsigt!
Skicka en kommentar