29 januari 2011

Mintchokladmuffins

(12 st)

Muffins:
100 g margarin
2 dl mjölk
2 ägg
1½ dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
10 st After Eight-bitar

Mintchokladgrädde:
3 dl grädde
150 g After Eight


Sätt ugnen på 200ºC.

Muffinsen:
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner hälften av mjölkblandningen. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och hackad After Eight och rör ner i smeten. Tillsätt det sista av mjölkblandningen och rör om.
Fördela smeten i 12 muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 - 15 minuter. Muffinsen måste svalna innan man spritsar på grädden.

Mintchokladgrädden:
Värm grädden försiktigt och rör ner After Eight bitarna tills de smälter. Låt det svalna i kylskåpet och när den är kall kan den vispas upp och spritsas ut på muffinsen.

OBS! Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa den.

1 kommentar:

jenny sa...

Låter som de här cupcakesen är jätte goda!