03 februari 2011

Jordgubbar med vit chokladsås

(4 port)

1 l jordgubbar
2 msk muscavado- eller råsocker
pressad juice av 1/2 lime

    Sås:
    2 dl vispgrädde
    100-200 g vit choklad (mängd beroende på önskad sötma)
    strimlat skal av 1/2 lime

      Serveras med:
      vaniljglass


      Dela jordgubbarna och blanda dem med socker och limejuice.

      Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Grovhacka chokladen, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i rivet limeskal.

      Lägg upp jordgubbarna på assietter. Ringla såsen över och servera med vaniljglass.

      Tips! Limen går att byta ut den rivna limen mot riven ingefära.

      Obs! För att få en mer krämig och tjockare chokladsås, låt chokladsåsen svalna i kylskåpet i några timmar innan servering annars blir såsen väldigt tunn och rinnig.

      Inga kommentarer: