(ca 20 st)
100 gr smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
200 gr Toblerone-choklad
20 st muffinsformar
Sätt ugnen på 175ºC.
Grovhacka fyra "trekanter" av chokladen. Spara tre “trekanter” som hackas till garneringen och riv resten så att det blir cirka 1 1/2 dl.
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt alla torra ingredienser, det smälta smöret och den hackade och rivna chokladen och blanda noga.
Fyll formarna till ca 2/3 och grädda sedan i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter.
Ta ut muffinsen och strö över den hackade chokladen på de varma muffinsen så att chokladen smälter.
OBS! De ska vara lite kladdiga inuti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar