22 december 2010

Kardemummabakelse

(4 st)

100 g mörk choklad
100 g mjukt smör
½ dl strösocker
3 ägg
½ dl vetemjöl
1 ½ tsk krossade kardemummakärnor
1 krm salt

Garnering:
1 msk florsocker
½ tsk krossade kardemummakärnor

Serveras med:
2 dl vispgrädde
Vaniljglass


Sätt ugnen på 200°C.

Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite. Vispa smör och socker med elvisp och rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mjöl, kardemumma, salt och choklad. Klicka smeten i fyra stora muffinsformar av papper, ca 1 ½ dl. Hit kan du förbereda.

Grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter och de ska vara lösa i mitten. Ta ut och lossa kanten på en form i taget och stjälp upp på assiett. Pudra över florsocker och kardemumma.

Serveras varma med vispad grädde eller vaniljglass.

En gudomligt god chokladbakelse som går att förbereda innan middagen och sedan kan gräddas klart medan varmrätten dukas ut.

Tips! Sätt in formarna i frysen först så att smeten fryser så blir de ännu kladdigare i mitten och lättare att få upp på faten utan att de spricker.


Recept från Arla Köket.

Inga kommentarer: