(8-10 bitar)
Botten:
200 g mandelmassa
2 msk kakao
2 ägg
smör
Fyllning:
3 äggulor
1 dl florsocker
1 brk körsbärssylt à 250 g
3 dl vispgrädde
Garnering:
50 g mörk choklad
Körsbärssylt att toppa med
Färska körsbär
Sätt ugnen på 175ºC.
Botten:
Riv mandelmassan och blanda med kakao och ägg till en jämn smet. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i 15-20 minuter. Låt kakan kallna i formen. Lossa kanten från formen och spänn fast den igen.
Fyllning:
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden och rör försiktigt ner i äggsmeten. Rör ner sylten lite i taget. Häll fyllningen på tårtbottnen. Ställ formen i frysen, gärna över natten. Riv chokladen grovt eller skär den i flagor med kniv. Tårtan behöver inte tas fram i förväg, för den tinar fort. Toppa eventuellt med lite körsbärssylt. Strö över chokladen och garnera med färska körsbär.
Receptet kommer från boken “Sveriges nya landskapsrätter”.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar