2 ägg
16 dr bittermandelolja
3 dl mjölk
300 g smör
4 dl socker
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
Glasyr:
vatten
florsocker
Sätt ugnen på 200º C.
Smält smöret och vispa sedan i mjölk, bittermandelolja och ägg. Allt ska bara vispas ihop så att det blandas, men inte mer.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner dem i äggblandningen.
Smaka av smeten och ha i mer bittermandelolja om det behövs.
OBS! Bittermandelolja är intensiv i smaken, så var försiktig så att det inte blir för stark och bitter smak!
Smörj och bröa en långpanna och häll sedan i smeten.
Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen.
Låt kakan svalna lite.
Blanda vatten och florsocker tunt och pensla sedan kakan med glasyren.
Skär sedan i lagom stora rutor och servera med bär och vispad grädde.
Tips! Till jul kan man byta ut bittermandeloljan mot 2 påsar saffran och smaksätta sockerglasyren med lite kanel.
Tack till Agneta för receptet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar