06 juni 2010

Kladdkaka med pistagenötter

250 gr mörk choklad med 70% kakao
1 1/2 dl vatten
1 dl pistagenötter
1 tsk rivet apelsinskal
2 msk kallt, starkt kaffe
5 st äggvitor
5 st äggulor
1/2 tsk salt

Garnering:
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
1 ask jordgubbar



Sätt ugnen på 175ºC.

Smält chokladen försiktigt tillsammans med vattnet i ett vattenbad.

När chokladen smält tillsätts kaffe, apelsinskal och pistagenötter. Rör till en slät konsistens och låt svalna.

Separera äggen och vispa vitan med saltet till hårt skum.

Rör ner äggulorna i chokladsmeten.

Vänd sedan ner vitan och blanda väl.

Häll smeten i en 25 cm:s smord, ugnssäker form och grädda i cirka 25 minuter.

Garnera kakan med vispad grädde och jordgubbar.

Inga kommentarer: