04 december 2009

Twix-godis

Kaka:
6 1/2 dl mjöl
1 dl socker
225 g smör

Kolasmet:
175 g smör
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk sirap

Garnering:
200 g ljus blockchoklad


Sätt ugnen på 175ºC. Blanda alla ingredienserna till kakan. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smuldegen och platta ut den. Grädda bottenkakan i 20 minuter. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och låt den koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm. Bred såsen över den förgräddade kakan. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Låt chokladen svalna något och bred den över kolasåsen. När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagoma munsbitar.

Tips! För glutenfri kaka byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl och 2 tsk fiberhusk.

Obs! Tillsätt gärna kokosfett eller smör så blir inte chokladen så hård och svår att skära.

Inga kommentarer: