17 december 2009

Pepparkaksskorpor med lingon och mandel

100 g rumvarmt smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
7–8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlikor
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl skållad och skalad mandel
1-2 dl lingon
1 msk vetemjöl



Sätt ugnen på 175ºC.

Rör smör och socker poröst.

Tillsätt äggen, ett i taget.

Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg.

Blanda lingonen med vetemjöl och rör försiktig ner i degen.

Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

Grädda längderna i ca 15 minuter.

Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.

Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar.

Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

4 kommentarer:

Ekonomitrollet sa...

Ooooo det där lät gott. Ska prövas när tid finnes :)
Hälsningar Britt

Susanne sa...

Ja, gör det och berätta hur det gick i så fall! :o)

Mvh Susanne

Anonym sa...

Åh vad det låter gott, ska lingonen vara frysta eller tinade?

Susanne sa...

Jag har inte provat det här receptet än, men det borde fungera med både frysta och tinade.