20 december 2009

Lavendelskorpor med nötter

(60 pers)

100 g hasselnötter
50 g sötmandel
ca 100 g mörk choklad (ej blockchoklad)
150 g margarin eller smör
2 dl socker
1 dl honung
1 ägg
3-4 msk lavendelblommor
1 msk vaniljsocker
ca 6 dl (350 g) vetemjöl
2 tsk bakpulver



Hacka först mandel och nötter grovt. Bryt chokladen i bitar och hacka den också i grova bitar. Hacka också lavendelblommorna.

Rör fett, socker och honung poröst, blanda i ägget, mjölet (som först blandats med vaniljsocker och bakpulver) och sist allt det hackade.

Forma, med lätt mjölade händer, degen till 6 ganska smala rullar som läggs tre och tre på varje plåt, klädd med bakplåtspapper. Platta till längderna med handflatan.

Grädda i knappt 200 graders ugnsvärme i c:a 15 minuter.

Skär sedan längderna med vass kniv i lite sneda, smala bitar. Vänd ena snittytan uppåt och grädda i ytterligare 10 minuter.

Låt kallna.

Inga kommentarer: