(8 bitar)
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
1 msk strösocker
2-3 msk vatten
Fyllning:
250 g kesella (10 %)
1 dl crème fraiche
1 dl florsocker
rivet skal av 1 citron
1 liter jordgubbar (500 g)
Garnering:
citronmeliss
florsocker
Sätt ugnen på 225°C.
Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner under gräddningen, och nagga botten med en gaffel.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt det svalna.
Gör fyllningen genom att röra samman kesella, crème fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.
Rensa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta så låt dem tina i kylskåpet, så behåller de sin spänst bättre.
Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Garnera med lite citronmeliss och sikta över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar