(12-14 port)
Botten:
1 dl ljus sirap
250 g jordnötssmör (gärna med bitar i)
6 dl flingor (t.ex Special K, Cornflakes eller All Bran)
Tryffel:
450 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Botten:
Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ner jordnötssmöret. Varm försiktigt så att jordnötssmöret smälter, men låt inte blandningen koka. Dra kastrullen av plattan och rör ner flingorna. Krossa flingorna lite och blanda tills de är helt täckta av jordnötssmeten. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.
Tryffel:
Hacka mjölkchokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke. Koka upp grädden och mjölken och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn massa i matberedare eller med mixerstav och häll tryffeln i formen. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar