16 juli 2008

Hastkaka med saffran

(8-10 bitar)

4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 paket saffran (0,25 g)
75 g smör
2 dl mjölk eller filmjölk

Garnering:
2 msk pärlsocker
2 msk hackad sötmandel



Sätt ugnen på 200°C.

Blanda mjöl, socker, bakpulver och saffran i en bunke.

Skär smöret i tunna skivor och lägg det i mjölblandningen.

Finfördela smöret med en gaffel.

Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

Klicka ut den i en smord och bröad rund sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.

Strö över pärlsocker och mandel.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Tips! Kardemummaälskaren kan byta ut saffran mot 1 tsk stött kardemumma.

Inga kommentarer: