(8-10 bitar)
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 paket saffran (0,25 g)
75 g smör
2 dl mjölk eller filmjölk
Garnering:
2 msk pärlsocker
2 msk hackad sötmandel
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och saffran i en bunke.
Skär smöret i tunna skivor och lägg det i mjölblandningen.
Finfördela smöret med en gaffel.
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
Klicka ut den i en smord och bröad rund sockerkaksform, ca 1 1/2 liter.
Strö över pärlsocker och mandel.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Tips! Kardemummaälskaren kan byta ut saffran mot 1 tsk stött kardemumma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar