27 juni 2008

Saffransskorpor

(30-35 st)

2 dl hela hasselnötter
150 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 kuvert saffran



Sätt ugnen på 175ºC.

Rosta nötterna i en torr stekpanna.

Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Vänd ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, saffran och de rostade hasselnötterna och arbeta ihop till en deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord och forma tre längder, lika långa som plåten. Placera längderna på bakpappersklädda plåtar.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter. Ta ut dem och skär dem genast i snedställda bitar.

Placera skorporna på en plåt igen med ena snittytan uppåt och låt torka i cirka 10 minuter i 100ºC värme.

Receptet kommer från tidningen Lantliv.

Inga kommentarer: