19 oktober 2022

Chokladkaka med bönor

 (9-12 bitar)

1 förp svarta bönor (230 g avrunnen vikt)
3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
4 msk neutral olja
4 msk honung
2 msk strösocker
ev. 60 g finhackad mörk choklad

Värm ugnen till 175°C. Häll av bönorna och mixa samman alla ingredienser utom den mörka chokladen till en slät smet. Ta ur mixerkniven och blanda i den hackade chokladen i smeten. Klä en ugnsfast form (20 x 20 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt kallna helt och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar innan kakan skärs i bitar. Servera gärna med lätt vispad grädde.

Tips! Stunden i kylskåp samt att inte grädda för länge är hemligheten bakom den härligt sega konsistensen.

Inga kommentarer: