21 mars 2010

Krispiestårta

Botten:
4 äggvitor
2 dl socker
3-4 dl Rice Krispies flingor

Fyllning:
1 dl vispgrädde
4 äggulor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
125 gram smör

Garnering:
Vispad grädde
Färska bär


Botten:
Vispa äggvitorna hårt. Rör sedan ner sockret och flingorna försiktigt. Bred upp bottensmeten på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 150°C i ca 40 minuter.

Fyllning:
Blanda allt utom smöret och låt koka upp under omrörning på svag värme så det tjocknar. Klicka sedan i smöret och låt smälta in i krämen. Bred på mellan bottnarna.

OBS! Vill man ha en mindre tårta kan man dela botten i två delar, annars kan man göra dubbel sats till två bottnar om man vill ha en stor.

TIPS! Lotta rekommenderar att man har syrliga bär som garnering eftersom tårtan är så söt i sig själv. Jordgubbar, blåbär, hallon eller t.o.m. röda vinbär passar jättebra.


Tack, Lotta för receptet!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ojojoj... det lät farligt gott det där... :)

Susanne sa...

Jo du... riktigt smarrigt! :o)