(8-10 pers)
Mandelbotten:
300 g mandelmassa
1 st ägg
1 st äggula
Smör att smörja formen
Blåbärsmousse:
4 st gelatinblad
4 dl vispgrädde
3 msk florsocker
300 g halvtinade frysta blåbär
Garnering:
färska blåbär
vispgrädde
rostade mandelspån
florsocker
Sätt ugnen på 180ºC.
Mandelbotten
Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt ägget och äggulan och blanda till en jämn smet. Smörj en pajform med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, och bred ut smeten jämnt i den. Grädda tårtbottnen i cirka 15 minuter, eller tills den har stelnat. Låt svalna en aning och ställ sedan in formen i kylskåpet.
Blåbärsmousse
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädde och florsocker, men inte för hårt. Lyft upp gelatinbladen och smält dem försiktigt i en liten kastrull med några matskedar av grädden. Vänd snabbt ner gelatinet och bären i grädden. Blanda noggrant men varsamt. Ta fram mandelbottnen ur kylen och lossa den försiktigt med hjälp av en tunn kniv. Lyft upp den, lägg den på ett fat och fördela blåbärsmoussen jämnt ovanpå. Låt tårtan stå i kylskåpet i några timmar innan servering, så att blåbärsmoussetårtan får sin rätta konsistens. Garnera din moussetårta med färska blåbär, vispad grädde och mandelspån. Pudra över florsocker och servera.
2 kommentarer:
Åhh vad mycket gott!!!
<3
Försökte få till så jag kunde följa din blogg, men inget var sammarbetsvilligt idag. Sitter på Ipaden och då kan det bli lite tokerier. Får försöka senare från datorn.
Kram Suss.A.
Hoppas det gick att fixa följandet! Roligt att du gillar gottigheterna! :)
Kram tebax!
Skicka en kommentar