03 december 2012

Vit choklad- och jordgubbstårta

(12 port)

Första lagret:
5 dl vispgrädde
300 g hackad vit choklad
3 ägg

Andra lagret:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl florsocker
1 1/2 dl mosade jordgubbar


Första lagret
Fodra en kakform, 22–24 cm i diameter, med plastfolie. Vispa grädden fast, men inte för tjockt. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron, rör om då och då. Blir det för varmt är det lätt att vit choklad blir grynig, så håll koll på den. Rör ner ett ägg i taget och vänd sist i grädden. Häll smeten i formen och ställ in den i frysen i minst 3–4 timmar.

Andra lagret
Vispa grädden. Vispa äggulorna och florsocker fluffigt i en separat skål. Blanda i jordgubbarna i äggsmeten och vänd i grädden. Ta ut formen med det första lagret ur frysen och häll på jordgubbsglassen. Ställ tillbaka formen i frysen i minst 3–4 timmar.

Inga kommentarer: