26 maj 2012

Hallonrutor med kardemumma och vit choklad

(25 st)

200 g smör
3 ägg
3 dl socker
8 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 msk finstött eller malen kardemumma
4 dl lättmjölk eller lättfil
250 g hallon
100 g vitchoklad


Sätt ugnen på 200ºC. Lägg bakplåtspapper i en 30 x 40 cm långpanna.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och rör sedan ner smöret. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumman noga och rör ner det i smeten. Häll i mjölken eller filen och rör den till en jämn smet.

Bred ut smeten i den bakplåtsklädda långpannan och strö över hallonen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter tills kakan börjar få färg.

Hacka under tiden den vita chokladen till lagom stora bitar. Ta ur kakan ur ugnen och strö över den hackade chokladen över kakan. Sätt in kakan i ugnen igen och fortsätt grädda den i cirka 5 minuter till så att chokladen får färg utan att bli bränd. Prova med en sticka i kakan så den är torr rätt igenom.

Obs! Om bären inte är färska eller ofrysta kan gräddningstiden vara lite kortare.

Inga kommentarer: