26 maj 2012

Banankaka med glasyr

(ca 40 st)

Banankakan:
4 1/2 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
100 g smör
1 1/4 dl vispgrädde
3 mogna bananer
2 ägg

Glasyren:
300 g färskost
75 g smör
5 dl g florsocker
ca 1 dl kokosflingor eller flagor
Hackad choklad


Sätt ugnen på 200ºC. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är 30 x 40 cm.

Banankakan:
Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat i en stor skål. Smält smöret. Mosa bananerna väl. Blanda smör, banan och grädde och blanda ner i mjölblandningen. Vispa upp äggen och rör ner dem i smeten.

Häll smeten i den bakplåtsklädda långpannan. Grädda i cirka 15 minuter och låt svalna.

Glasyren:
Rör färskost och smör smidigt. Tillsätt florsocker och vispa glasyren fluffig. Bred glasyren över kakan och strö över kokos och choklad och skär i rutor.

Inga kommentarer: