25 november 2011

Pepparkakor med ost och chutney

Chutney:
3 äpplen
1 halv gul lök
1 kanelstång
1 tsk ingefära
2 1/2 dl råsocker
1 dl äppelvinäger
1 dl russin

Serveras med:
300 g brieost
35 pepparkakor


Skala, kärna ur och skär äpplena i fina klyftor. Hacka löken fint. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt det koka upp och sjuda på svag värme i 30 minuter. Låt det svalna.

Lägg ut pepparkakorna på ett fat. Skär osten i tunna skivor och lägg en skiva på varje pepparkaka. Toppa med chutney.

Tips! Får du chutney över kan du hälla den i en glasburk och förvara i kylen. Den håller i flera veckor och är jättegod till kyckling. Blanda bara 1 dl chutney i 3 dl grädde plus pyttelite sambal oelek och häll över kycklingen. 20 minuter i ugn och serveras med ris.


Tack för receptet, Monica!

Inga kommentarer: