2 ägg
150 g smält smör
2 1/2 dl florsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
skal av en liten citron
ca 1 msk citronsaft
Dekoration:
Florsocker eller strösocker
Sätt ugnen på 175°C.
Rör ihop alla ingredienser och häll ner i en ugnsfast form.
Ställ in formen i ugnen och grädda kakan i 20-25 minuter.
Servera med grädde och jordgubbar eller hallon.
OBS! I ursprungsreceptet står även 1/2 tsk bakpulver, men den är bäst utan enligt Lotta.
TIPS! Eftersom halva citronen blir över (halva ju räcker för att klämma ut 1 msk saft) så kan andra halvan skivas i halvmånar, vändas i strösocker och frostas i frysen och sedan läggas på som garnering, exempelvis i mitten av kakan.
Tack, Lotta för receptet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar