06 mars 2010

Citronkladdkaka

2 ägg
150 g smält smör
2 1/2 dl florsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
skal av en liten citron
ca 1 msk citronsaft

Dekoration:
Florsocker eller strösocker



Sätt ugnen på 175°C.

Rör ihop alla ingredienser och häll ner i en ugnsfast form.

Ställ in formen i ugnen och grädda kakan i 20-25 minuter.

Servera med grädde och jordgubbar eller hallon.

OBS! I ursprungsreceptet står även 1/2 tsk bakpulver, men den är bäst utan enligt Lotta.

TIPS! Eftersom halva citronen blir över (halva ju räcker för att klämma ut 1 msk saft) så kan andra halvan skivas i halvmånar, vändas i strösocker och frostas i frysen och sedan läggas på som garnering, exempelvis i mitten av kakan.


Tack, Lotta för receptet!

Inga kommentarer: