17 december 2009

Hjortroncheesecake

Botten:
250 g finhackade Digestivekex
8 msk smör
1 tsk malen kanel

Fyllning:
2 pkt Philadelphiaost
3 ägg
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron

Topping:
1 burk hjortronsylt


Botten:
Krossa kexen i en matberedare tillsammans med kanelen. Smält smöret och blanda allt till en grynig deg. Tryck ut degen i en form så att den är ½ - 1 cm tjock. Ställ in i kylen att svalna.

Fyllning:
Vispa upp Philadelphiaosten så att den blir fluffig. Tillsätt vaniljsocker, citron, socker och 1 ägg i taget. Slå smeten över kakbotten och grädda i 175ºC ugn ca 30 minuter. Låt svalna.

Topping:
Bred sedan ett lager hjortronsylt över och låt svalna i kyl minst 3 timmar.

Skär i små bitar och servera.

2 kommentarer:

Tomas Eriksson sa...

Yeeeees!!!!

Susanne sa...

Sicken entusiasm! Då blir det snart hjortroncheesecake hemma hos er då eller? :o)