19 augusti 2014

Norskt No-Knead Bread

500 gr vetemjöl
1/4 påse torrjäst
1 1/2 tsk salt
400 ml vatten


Dag 1
Blanda ihop. Låt degen vila i rumstemperatur i ett dygn.

Dag 2
Vik degen i bunken och låt den vila ytterligare två timmar. Sätt ugnen på 250ºC. Ställ in den tomma grytan i ugnen med locket på, så att den blir varm. När degen jäst i två timmar tar du ut grytan och stjälper i degen. Lägg på locket och sätt in grytan i ugnen och grädda brödet. Efter 30 minuter tar du av locket och sänker värmen till 220ºC. Låt brödet gräddas utan lock i  ytterligare 15 minuter.

Ta ut brödet och stjälp upp det på galler för att svalna. Lägg det i en bakhandduk. Brödet är lika gott dagen efter enligt Veronica.


Receptet kommer från Veronica som fått det av en norsk vän.

Inga kommentarer: