175 g mörk choklad
50 g osaltat smör
5 msk vetemjöl
2 krm bakpulver
1 krm salt
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 g ljus choklad
Värm ugnen till 175ºC. Hacka både den ljusa och den mörka chokladen grovt.
Smält den mörka chokladen försiktigt tillsammans med smör i ett vattenbad. Låt blandningen svalna något. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker till en pösig smet. Rör först ner choklad- och smörblandningen, sedan mjölblandningen och sist den hackade ljusa chokladen i smeten.
Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar och grädda i cirka 8-10 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och lyft över hela bakpappret med kakorna på galler för att svalna. Kakorna håller sig i cirka tre dagar i en lufttät burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar