26 november 2010

Kryddoftande smulpaj

(4 portioner)

Fyllning:
4-5 äpplen
2 msk smör
1 dl farinsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen muskot
1/2 tsk malen kardemumma
2 1/2 dl färdig vaniljsås

Smuldeg:
3/4 dl farinsocker
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 g smält smör


Sätt ugnen på 225°C.

Fyllning:
Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med farinsocker och kryddor. Häll alltsammans i en ugnssäker form.

Smuldeg:
Blanda farinsocker, havregryn och mjöl i en bunke. Tillsätt smöret och rör om till en smulig deg. Strö smuldegen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Vispa vaniljsåsen och servera till smulpajen.

Inga kommentarer: